Over Ons

Alise Pieterse

Hi, mijn naam is Alise Pieterse en ik hou van varen. In 1999 kochten wij onze eerste boot en sindsdien ben ik het liefst op het water te vinden. Mijn gezin en ik zijn dus al vele jaren met de boot op pad en ik wil graag onze ervaringen met jullie delen.

Over Mij En Mijn Gezin

Mijn gezin, mijn man en twee prachtige zonen, zijn erg graag op het water te vinden. Ik kom uit een gezin waar de luchtvaart voorop stond en mijn man komt uit een watersport gezin. Door zijn achtergrond raakte ook ik erg gecharmeerd van boten.

Mijn schoonvader is de bedenker van de Pieterse vlet, een botenmerk, en toen ik zestien was mocht ik regelmatig mee op deze prachtige boot. Dit beviel me meer dan goed. Twaalf jaar later, hoogzwanger van mijn eerste zoon, kochten wij zelf onze eerste boot, een Doerak. Volledig gestript en weer opgeknapt hebben wij vele tochten hiermee gemaakt. Intussen kwam er een tweede zoon bij en de Doerak had hiervoor voldoende ruimte. 

Wel was het zo dat de jongens riant sliepen beneden en wij elke avond ons luchtbedden moesten oppompen en onder de tent moesten slapen. Dit was een reden om op zoek te gaan naar een andere boot.

Op vakantie in de Weerribben kwamen wij een kotter tegen die onze verwachtingen oversteeg. Wat een prachtig schip! Gelijk de Doerak ingeruild en verder gevaren met onze kotter. Wat waren we trots!
Nooit heeft hij ons in de steek gelaten en hebben hier dan ook vele jaren van genoten. Toch kriebelde het bij mijn man en zo kwam de Linssen op ons pad. Deze hebben we nu een paar jaar en zijn zo blij ermee. Een schitterend schip waar we nu met veel plezier mee varen.

 

Mijn Watersport Ervaring

Mijn allereerste ervaring met boten was toen ik 12 jaar oud was. Mijn vader had een reis gewonnen naar Ierland en daar mochten we met een boot op de rivier Shannon varen. Hij had nog nooit een boot bestuurd en na 5 minuten uitleg kregen wij de boot mee. Mijn broer was 14 jaar oud en gelukkig voor mijn vader kon hij een handje helpen. Hoe onverantwoord deze actie was is niet uit te leggen. In een sluis werden de lijnen vastgemaakt, dat wij deze reis overleefd hebben is een wonder!
Daarna kreeg ik een vriend, mijn huidige echtgenoot, wier vader de ontwerper was van een vlet, de Pieterse vlet. Menig tochtje heb ik mogen meemaken op deze mooie vlet. 
Gegrepen door de watersport kochten wij onze eerste boot terwijl ik hoogzwanger was van ons eerste kind. Het werd een Doerak. Hij moest volledig opgeknapt worden en dit hebben we ook gedaan. Veel tijd in gestoken, maar toen hadden we ook een boot met veel ruimte. Een tweede kind kwam erbij en vele jaren hebben wij genoten van de Doerak. 
Toch hadden we ook vaak pech met deze boot en ook het feit dat de kinderen prinsheerlijk beneden in de kajuit lagen en wij elke avond ons matras moesten oppompen en onder het zeil moesten slapen, besloten we te kijken naar een andere boot. 
Op vakantie in de Weerribben zagen we een prachtige kotter liggen. Lang verhaal kort te maken hebben we op deze vakantie de Doerak omgeruild voor de kotter. Wat waren we blij met deze boot. Allemaal een eigen slaapplaats, hoe heerlijk. We hebben zo ontzettend genoten van deze boot, jarenlang, maar toch bleef het kriebelen bij mijn man. 
Toen wij nog onze Doerak hadden lagen we eens in Zwolle naast een Linssen. Daar is de liefde voor een Linssen ontstaan bij mijn man.  Het werd een droom die drie jaar geleden is beantwoord. Wij zijn nu ook trotse bezitters van een Linssen en maken er mooie tochten mee!